KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.

2

Az egyik tálban keverjék össze az őrölt zabpelyhet, a matcha teát, az étkezési szódabikarbónát és a sütőport.

3

A másik tálban keverjék össze a kókuszolajat, a vaníliakivonatot, a mézet és a tojást.

4

A két tál tartalmát keverjék össze, tegyék bele a chiamagot és a csipet sót. Az egészet alaposan keverjék össze, hogy összeálljon tésztává.

5

A tésztát csomagolják háztartási fóliába, és legalább 1 órára tegyék a hűtőbe.

6

Majd vegyék ki a hűtőből, kézzel gyúrják össze, hogy megpuhuljon, majd nyújtsák ki kb. 2-3 mm vastag lappá.

7

A tésztalapból vágjanak ki tetszés szerinti kekszformákat.

8

A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral, rakják szét rajta a kekszeket, majd előmelegített sütőben süssék 160-170 °C-on 10 percig.

9

A megsült kekszet hagyják kissé kihűlni, azután tálalják.

10

*A matcha tea az elérhető legjobb minőségű japán zöldtea-fajta. A tealeveleket finom porrá őrlik, készítéséhez nem használnak semmiféle tartósítószert vagy adalékot.

TIPP
A kekszet más módon is elkészíthetik: a tésztából gyúrjanak hengert, csomagolják háztartási fóliába, majd 30 percre tegyék hűlni a hűtőbe. A behűtött tésztát éles kés vagy cérna segítségével szeleteljék fel.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit