Míša szelet
- 840 perc
- 16 perc
- Közepesen nehéz
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 585 kcal
- 26 g fehérje
- 35 g zsír
- 43 g szénhidrát
Összetevők
- 4x tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál sütőpor
- 6 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 3 evőkanál holland kakaó (sütéshez)
- 150 ml víz
- 500 g alacsony zsírtartalmú túró (kevesebb, mint 10% zsír a szárazanyagban)
- 75 g vaníliás íróprotein (elhagyható)
- 3 evőkanál eritritol (nádcukorral is helyettesíthető)
- 7 g agaragarpor (megfelelő arányban zselatinnal is helyettesíthető)
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 175–180 °C-ra.
Készítsen elő 2 tálkát. Az egyikbe tegye a két tojásfehérjét, a másikba a két sárgáját.
A tojássárgájához tegye hozzá a mézet és az olajat, és így verje fel habbá.
A kikevert sárgájához tegye hozzá a sütőport, a lisztet, a kakaót, és mindezt keverje híg tésztává.
Tegye félre a tésztát, és verje fel keményre a tojásfehérjét.
A felvert tojásfehérje felét tegye a tésztához, és jól keverje össze vele. Majd tegye hozzá a tésztához a hab másik felét.
Készítsen elő teflon sütőformát (25 cm × 30 cm).
A tésztát öntse a formába és 10-12 percre tegye előmelegített, 175–180 °C-os sütőbe.
A kész tésztát sütés után legalább 35–40 percig hagyja hűlni.
Ezalatt készítsen elő egy kisebb lábast 150 ml vízzel, és közepes lángon forralja fel.
Amíg felforr a víz, egy nagyobb tálban keverje össze a túrót, a savófehérjét és az eritritet.
Majd a forró vízbe szórja bele az agar-agar port, és 30 másodpercig főzze közepes lángon.
Ezután a lábas tartalmát öntse a túrós tálba és jól keverje össze.
A kész krémet vigye fel a tésztára és legalább 8–12 órára hűtse be.
Amikor a krém megdermedt, olvassza fel gőzön a csokoládét és a kókuszzsírt.
Az olvasztáshoz készítsen elő akkora lábast, amire rá tud helyezni egy hőálló üveg- vagy rozsdamentes tálkát anélkül, hogy a lábas aljához érne.
A lábasba öntsön egy kis vizet (csak annyit, hogy a víz ne érjen a tálkához), majd majd épp csak forralja fel a vizet.
Amíg a víz felforr, aprózza bele a csokoládét és a kókuszzsírt a tálkába.
Amikor a víz forrni kezd, tegye kis lángra, óvatosan helyezze rá a csokoládés, kókuszzsíros tálkát, és állandó keverés mellett hagyja, hogy a keverék lassan felolvadjon a forró gőz fölött.
Végül az olvasztott csokoládét egyenletesen öntse rá a krémre, és legalább 1 órán keresztül hagyja dermedni.
A kész süteményt szeletelje fel a kívánt mennyiségre és úgy tálalja
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Imádom ezt a receptet, mindig porosodik
Automatikus fordítás
Egy kis tejet adtam a korpuszhoz. Mindenkinek nagyon ízlett a szelet 🙂
Automatikus fordítás
A támadás remek volt, de a nyikorgás nagyon el volt verve, még a felvert tojásfehérje sem segített. A túróból egyszer annyit, a csokit pedig fele annyit tennék, hogy szebb legyen, de egyébként nagyon finom.
Automatikus fordítás