Mogyorókrém
- 15 perc
- 15 perc
- Közepesen nehéz
- 1 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 2180 kcal
- 46 g fehérje
- 176 g zsír
- 99 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 200 °C-ra.
A sütőlapot fedjék le sütőpapírral, terítsék szét rajta a mogyorót, majd előmelegített sütőben süssék kb. 10 percig 190-200 °C-on.
Ezután vegyék ki a mogyorót a sütőből, majd szedjék le a héját (legjobb a mogyorót konyharuhába tenni, és a héját dörzsöléssel eltávolítani).
A hántolt mogyorót tegyék mixerbe és turmixolják krémmé.
Tegyék a mixerbe a kakaót, mézet, olajat és a sót, majd újra turmixolják össze.
Végül fokozatosan öntsék hozzá a tejet, és turmixolják finomra.
A kész mogyorókrémet tárolják zárható üvegedényben. Hűtőben kb. 3 hétig eláll.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon finom, legközelebb több édességet készítek a család többi tagjának.
Automatikus fordítás
Az első három tételt feldolgoztam, és szintén dióból. Az íze élesebb, de jó.
Automatikus fordítás
Én normál tejből készítettem, és a tejszín elég sűrű lett, főleg ha hűtőben van. Szóval adtam hozzá még egy kis tejet és finom.
Automatikus fordítás