KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 2180 kcal
  • 46 g fehérje
  • 176 g zsír
  • 99 g szénhidrát

Összetevők

1 darab

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 200 °C-ra.

2

A sütőlapot fedjék le sütőpapírral, terítsék szét rajta a mogyorót, majd előmelegített sütőben süssék kb. 10 percig 190-200 °C-on.

3

Ezután vegyék ki a mogyorót a sütőből, majd szedjék le a héját (legjobb a mogyorót konyharuhába tenni, és a héját dörzsöléssel eltávolítani).

4

A hántolt mogyorót tegyék mixerbe és turmixolják krémmé.

5

Tegyék a mixerbe a kakaót, mézet, olajat és a sót, majd újra turmixolják össze.

6

Végül fokozatosan öntsék hozzá a tejet, és turmixolják finomra.

7

A kész mogyorókrémet tárolják zárható üvegedényben. Hűtőben kb. 3 hétig eláll.

TIPP
A mogyorókrémet felhasználhatják palacsintatölteléknek vagy tálalhatják friss gyümölcshöz.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Klára Láchová
26. május 2022

Én normál tejből készítettem, és a tejszín elég sűrű lett, főleg ha hűtőben van. Szóval adtam hozzá még egy kis tejet és finom.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

leontynahavra@gmail.com
17. szeptember 2021

Értékelések_1266289
Petra Pivcová
02. szeptember 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit