Répakenyér
- 25 perc
- 60 perc
- Nehéz
- 25 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 169 kcal
- 4 g fehérje
- 11 g zsír
- 12 g szénhidrát
Összetevők
25 adag
- 5x tojás
- 3 evőkanál méz
- 80 g kókuszolaj
- egy csipet só
- 1 citrom leve
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 1x sütőpor
- 500 g sárgarépa (reszelt)
- 100 g dió (reszelt)
- 150 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
2
Válassza szét a tojás fehérjét és a sárgáját. A sárgáját keverje össze a mézzel és az olajjal, a fehérjét pedig egy csipet sóval verje fel kemény habbá.
3
A sárgájához keverje hozzá a citromlevet, lisztet, sütőport, vanília kivonatot, fahéjat, répát, a diót és a kókuszt.
4
Ezután óvatosan keverje bele a tojáshabot.
5
A tésztával egyenletesen töltse ki a kikent „őzgerinc“ formát.
6
Majd süsse 170–180 °C-on kb. 50–60 percig. Ha kihűlt, díszítse steviával kikevert túróval.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Teljesen kókusz nélkül sütöttem és nagyon finom volt. Fehér joghurttal a tetejére tálalom
Automatikus fordítás
A tétel feléből bárányhúst készítettem, még 50 g joghurtot kellett hozzáadnom, de túl kókuszos volt, és a szódát általában kihagynám legközelebb.
Automatikus fordítás
Isteni finom
Automatikus fordítás