Répás zabpehely szelet
- 0 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 16 darab
Nem akar már túlcukrozott bolti müzlit venni? Kontrollálni szeretné szénhidrát bevitelét? Süssön otthon házi mézes, répás zabpehely szeletet! Sütés után rostos marad, nem szóródik szét és nem is ragad. Ideális egészséges uzsonna családi kirándulásokra.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 87 kcal
- 3 g fehérje
- 3 g zsír
- 12 g szénhidrát
Összetevők
16 darab
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 170-180 °C-ra.
2
A zabpelyhet keverje össze a répával, a magokkal, a sütőporral és a fahéjjal.
3
A tojást keverje habosra a vanília kivonattal és a mézzel.
4
Tegye hozzá a zabpehelyhez és keverje össze.
5
Tegye a tésztát egy kisebb tepsibe (20 x 20 cm), és fakanállal nyomkodja le.
6
Süsse 170-180°C-on 12-15 percig.
7
Ha kivette a sütőből a megsült tésztát, máris vágja 16 kockára (3x3 cm-es szeletekre).
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Hozzáadtam még mézet, és a napraforgómag helyett ugyanannyi mandulareszeléket, kókuszreszeléket, napraforgómagot és tökmagot tettem bele - ami csak kéznél volt. Nagyon finomak lettek, szívesen sütöm máskor is.
Automatikus fordítás
Szuper jó és laktató!
Kiváló. A fahéj adja a legjobb ízt. 1 evőkanál zablisztet lecseréltem vaníliás zablisztre és 1 ek vanília fehérjére, majd a vaníliakivonatot kihagytam. Csak fél adagot készítettem, de hamar megeszik.
Automatikus fordítás