Répatorta
- 30 perc
- 40 perc
- Közepesen nehéz
- 10 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 430 kcal
- 12 g fehérje
- 29 g zsír
- 29 g szénhidrát
Összetevők
- 4x közepes sárgarépa
- 1x alma
- 4x tojás
- 100 g agavészirup
- 120 g kókuszolaj
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 50 g zabliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 100 g dió
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 170 °C-ra.
A répát és az almát reszelje finomra és tegye egy tálba. Ha a keverék levet ereszt, öntse le róla.
Egy másik tálban keverje össze a tojást, az agavészirupot és a kókuszolajat.
Egy harmadik tálban keverje össze a kétféle lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszert és 100 g apróra vágott diót.
A felvert tojást keverje össze a száraz hozzávalókkal. Végül keverje bele a reszelt répát és almát.
A tésztát helyezze kikent tortaformába (Ø 25 cm).
Tegye az előmelegített sütőbe és süsse 160 –170 °C-on kb. 50 percig. Mielőtt kiveszi a sütőből a tésztát, pálcikával nézze meg, átsült-e.
Amíg sül a tészta, keverje össze a krém valamennyi hozzávalóját.
A kész tésztát tegye a rácsra és hagyja kihűlni. Ha kihűlt a tészta, vágja vízszintesen három részre.
A krémet ossza három részre. A tészta alsó szintjét kenje meg a krém harmadával, majd tegye rá a középső réteget, és azt is kenje meg. Azután tegye rá a torta fölső részét és kenje meg a krém utolsó harmadával.
Végül hintse meg az apróra vágott dióval, és tálalás előtt legalább 2 órára hűtse be.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon rossz lett a torta! A recept szerint készítettem. Alacsony volt a test és rettenetesen sűrű, 3x kellett sütni. Az unokám első születésnapjára kellett volna lennie, szóval horror. NEM AJÁNLOM!
Automatikus fordítás
👍
Automatikus fordítás