KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először hevítse a sütőt 190–195 °C-ra, majd készítsen elő egy 20 cm × 30 cm-es tepsit és bélelje ki sütőpapírral.

2

Egy nagyobb tálban keverje össze a lisztet, a mézet, a tejet, a 2 tojássárgáját, a kakaót és a kókuszolajat, majd gyúrjon belőle kemény tésztát, hogy ne ragadjon (legjobb kézzel gyúrni). A meggyúrt tésztából formáljon kis golyókat, csomagolja háztartási fóliába, és tegye 10 percre a fagyasztóba.

3

Addig egy nagyobb tálba tegye bele a túrót, 2 tojássárgáját, a mézet és a vanília kivonatot, majd az egészet alaposan keverje össze. A tölteléket tegye félre a munkalapon, és várjon, amíg a tészta megdermed.

4

Ha letelt a 10 perc, vegye ki a tésztát a fagyasztóból vágja ketté, és készítse elő a tepsit meg a durva reszelőt.

5

A tészta egyik felét reszelje a durva reszelővel a tepsi aljára, majd tenyerével könnyedén nyomkodja meg, hogy arányosan jusson mindenhová. Ezután terítse szét rajta a túrós tölteléket, és a durva reszelővel arányosan elosztva reszelje rá a tészta másik felét.

6

Az így elkészített tésztát helyezze az előmelegített sütőbe, és süsse 22–25 percig 190–195 °C-on.

7

A kész süteményt hűtőben tárolja, ott 3–4 napig is eláll.

TIPP
Vanília kivonat helyett haszálhat például vanília fehérjét. A süteményt sütés után hagyja legalább 30 percig hűlni, és csak ezután vágjon belőle szeleteket. *Bár a sütemény elkészítése több, mint 30 perc, egyszerre nagyobb adag tésztát is készíthet, amit azután ha lefagyaszt a következő sütésnél időt takarít meg.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

hr_bek
30. szeptember 2022

Elsőre nem nézett ki túl jól, de az íze csodálatos👍🏻👍🏻👍🏻

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Csikai Márta
09. szeptember 2022

Sajnos nem bírtuk megenni,a tészta annyira liszt ízű lett.Nem vagyok nagy édesség mániás,sőt edesítővel szoktam sütni.Mézzel készítettem el,ahogy a recept írta,de nyugodtan lehetett volna édesebb.

Dorota Forrest
29. augusztus 2022

Szeretnék sütni, tele van otthon sajttortára való amatőrökkel, de kíváncsi vagyok a vegán változatra, vagyis tofuval vagy más helyettesítővel.... hm esetleg kókuszos és tofus? Ha valaki pokol volt, kérem kommentelje 🍀

Automatikus fordítás lengyel nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit