
Jókat eszünk és ízlik nekünk

Teljes készlet Jókat eszünk

Először hevítse a sütőt 190–195 °C-ra, majd készítsen elő egy 20 cm × 30 cm-es tepsit és bélelje ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálban keverje össze a lisztet, a mézet, a tejet, a 2 tojássárgáját, a kakaót és a kókuszolajat, majd gyúrjon belőle kemény tésztát, hogy ne ragadjon (legjobb kézzel gyúrni). A meggyúrt tésztából formáljon kis golyókat, csomagolja háztartási fóliába, és tegye 10 percre a fagyasztóba.
Addig egy nagyobb tálba tegye bele a túrót, 2 tojássárgáját, a mézet és a vanília kivonatot, majd az egészet alaposan keverje össze. A tölteléket tegye félre a munkalapon, és várjon, amíg a tészta megdermed.
Ha letelt a 10 perc, vegye ki a tésztát a fagyasztóból vágja ketté, és készítse elő a tepsit meg a durva reszelőt.
A tészta egyik felét reszelje a durva reszelővel a tepsi aljára, majd tenyerével könnyedén nyomkodja meg, hogy arányosan jusson mindenhová. Ezután terítse szét rajta a túrós tölteléket, és a durva reszelővel arányosan elosztva reszelje rá a tészta másik felét.
Az így elkészített tésztát helyezze az előmelegített sütőbe, és süsse 22–25 percig 190–195 °C-on.
A kész süteményt hűtőben tárolja, ott 3–4 napig is eláll.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
🙂
Automatikus fordítás lengyel nyelvről
Elsőre nem nézett ki túl jól, de az íze csodálatos👍🏻👍🏻👍🏻
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Sajnos nem bírtuk megenni,a tészta annyira liszt ízű lett.Nem vagyok nagy édesség mániás,sőt edesítővel szoktam sütni.Mézzel készítettem el,ahogy a recept írta,de nyugodtan lehetett volna édesebb.