Ricottás sütemény banánnal és hajdinaliszttel
- 30 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 16 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 181 kcal
- 6 g fehérje
- 7 g zsír
- 21 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A sütőt hevítse 175°C-ra.
Egy mixerben aprítsa fel a banánt, ricottát, tojásfehérjét, mézet és tejet.
A keveréket öntse egy tálba, adjon hozzá lisztet és sütőport és mindent keverjen össze.
A csokoládét olvassza meg a sütőben vagy vízgőz fölött és forgassa bele a tésztába.
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verje kemény habbá, amit óvatosan keverjen a tésztához egy spatula segítségével.
A tésztát oszlassa szét egy kizsírozott sütőformába (20x30 cm). A második banánt vágja hosszába szeletekre és egyenletesen ossza szét a tésztán.
A süteményt süsse 40-45 percig 165-175°C-on.
A kész süteményt hagyja kihűlni és vágja 16 egyenlő nagyságú szeletre.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal