Rozskovász
- 5 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 692 kcal
- 21 g fehérje
- 4 g zsír
- 131 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
1. Nap: Keverjen össze egy tálba 80 g rozslisztet, 80 g tönkölybúza lisztet és 200 ml vizet. A tálat tegye egy meleg helyre.
2. Nap: Keverjen 40 g rozslisztet, 40g tönkölybúza lisztet és 100 ml vizet a tál megvélő tartalmához.
3. Nap: Adjon hozzá további 40 g rozslisztet, 40 g tönkölybúza lisztet és 10 ml vizet.
Az 5. napon kezd a kovász buborékokat képezni és tovább dolgozhatunk vele.
Ha a kovászt nem használja fel azonnal, tegye egy üvegbe és tárolja lezárva a hűtőben. Ne feledje a kovászt minden 2 hétben a megfelelő mennyiségű liszttel "etetni".
*Ez a kovász elegendő nagyjából 2 kenyérre, ami egy 30 cm hosszú formában kerülne sütésre.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal