KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 303 kcal
  • 11 g fehérje
  • 9 g zsír
  • 51 g szénhidrát

Hidratálás és fiatalítás minden korttyal! Fogadjunk a kollagénre

  • A ráncok ellen
  • Segít a cellulitiszen
  • Remek íz, semmi halszag
További információ

Összetevők

8 darab

A magnézium-biszglicinát kitűnik hatékony felszívódásával és biohozzáférhetőségével

  • Elsőosztályú piaci termék
  • Elbánik a fáradtsággal
  • Görcsoldó
További információ
banner image

Elkészítés

1

Egy bögrében keverje össze a 150 ml langyos tejet, a szárított élesztőt és a nádcukrot. A bögrét tegye félre, és hagyja megkelni az élesztőt (kb. 4‑5 perc).

2

Amíg kel az élesztő, a konyhai robotgép keverőtáljába szórjon 500 g rozslisztet, tegyen bele 2 kiskanál sót, 2 tojást és az olívaolajat, majd keverje össze őket.

3

Ha megkelt az élesztő, azt is tegye a keverőtálba a maradék 250 ml langyos tejjel együtt.

4

Majd indítsa el a dagasztógépet kis fordulatszá mon, és hagyja, hogy kb. 2‑3 perc alatt lassan összedolgozza a tésztát.

5

Tiszta konyharuhával fedje le a keverőtálban lévő megdagasztott tésztát. Tegye meleg helyre, és 60 percig hagyja kelni. Addig vegyen elő egy sütőlapot, és bélelje ki sütőpapírral.

6

A gyúródeszkát szórja meg rozsliszttel, borítsa ki rá a megkelt tésztát, majd kézzel addig gyúrja, amíg összeáll és már nem ragad. Ha szükséges, tegyen még hozzá egy kis lisztet.

7

Ezután formáljon a tésztából 8 egyforma méretű bucit, és tegye a sütőlapra. Ha ezzel elkészült, takarja le a bucikat konyharuhával, és hagyja állni további 15 percig.

8

Ezalatt melegít se elő a sütőt 200 °C‑ra.

9

A megkelt bucikat szórja meg tökmaggal, majd tegye a sütőlapot az előmelegített sütőbe, és süsse a bucikat 25 perc alatt 190‑200 °C‑on aranybarnára.

TIPP
A rozstésztával nehezebb dolgozni, mint a többi gabonafélével. Ha nem szokott teljes kiőrlésű rozstésztával dolgozni rozskovász nélkül, helyettesítse a jelzett rozsliszt menynyiségének felét teljes kiőrlésű tönkölyliszttel.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit