Sárgabarackos mákos-túrós reszelt sütemény
- 65 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 171 kcal
- 10 g fehérje
- 8 g zsír
- 19 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra.
A zabpehelyből tegyen félre 30 g-ot, a többit turmixolja finomlisztté.
Egy tálban keverje össze az összeturmixolt zabpelyhet, a kókuszcukrot, a megpuhult vajat, a tojást, az étkezési szódabikarbónát, és kézzel gyúrjon ragacsos tésztát.
A tésztát felezze el, és az egyik felébe dolgozza bele a megmaradt zabpelyhet. Mindkét tésztadarabot csomagolja háztartási fóliába, és tegye a hűtőbe állni 1 órára.
Készítsen elő 20 cm × 20 cm-es négyzet alakú sütőformát (vagy hasonló méretű téglalap alakút) és bélelje ki sütőpapírral. Azt a tésztadarabot (amelyikhez nem adott zabpelyhet) nagylyukú reszelőn reszelje bele a forma aljába. Kézzel egyenletesen ossza szét a reszeléket és nyomkodja le.
Ezután készítse el a tölteléket. Tegye egy tálba a túrót, a mézet, a tojást és a mákot, majd jól keverje össze az egészet, tegye bele a formába, a reszelt tésztára, és egyengesse el a tetejét.
Felezze el a sárgabarackokat, magozza ki, és rakja szét a túrós-mákos töltelékre. A tetejére reszelje rá a tészta másik felét (azt, amelyikhez hozzákeverte a zabpelyhet)
A formát tegye a sütőbe, és süsse kb. 45–50 percig 170–180 °C-on.
A megsült süteményt vegye ki a sütőből és előbb hagyja kihűlni, majd tegye legalább 30 percre a hűtőbe, hogy a túró kellőképpen megdermedjen, és könnyebb legyen vágni. Tálalás előtt a süteményt vágja 20 részre. A megmaradt süteményt máris tegye a hűtőbe.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nekem kiváló
Automatikus fordítás
Nagyszerű és igazán laktató.
Automatikus fordítás