Teljes kiörlésű hüsvéti kenyér
- 110 perc
- 55 perc
- Nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 114 kcal
- 3 g fehérje
- 4 g zsír
- 17 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Először tegye bele a kis darabokra tört élesztőt a mézzel összekevert langyos tejbe. Keverje össze, fedje le és egy darabig tegye félre.
Tegye a mazsolákat egy tálba és forró vízzel öntse le.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, zabpelyhet és sót.
A tejben feloldódott élesztőt adja hozzá a lisztkeverékhez, szintén adja hozzá a két tojássárgát és a citromhéjat és dolgozzon belőle egy tésztát, a legjobb ha egy robotgéppel keveri. Ha nincs robotgépe, akkor egy kis erőt kell kifejtenie.
5 perc gyúrás után adja hozzá a tésztához a kókuszolajat és a puhított mazsolát (víz nélkül). Gyúrja további 5 percig.
A tálat a kész tésztával fedje le egy konyharonggyal és hagyja állni egy meleg helyen egy órán keresztül.
Tegye a tésztát a belisztezett nyúltódeszkára és gyúrja át a kezeivel. Formáljon a tésztából egy húsvéti kenyeret és tegye egy sütőpapirral ellátott tepsire.
A tésztát kenje le a habverővel összekavart tojásfehérrel vagy tojással és szórja rá a gyalult mandulát.
Süsse 40-45 percig 165-175°C-on. Mielőtt kiveszi, végezze egy a fogpiszkáló próbát.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
kedves iana Aki tud görgetni, annak egyértelmű előnye van. A tetején húsvéti kenyér szerepel, majd jön a hozzávalók listája. Lent egy reklám, majd jön a recept 9 lépésben, végül a vélemények. Úgy tűnik, ha megtalálta, el kellett volna mennie mellette. Imádom ezt a receptet, már kétszer elkészítettem. Keverjen bele egy kis fehér lisztet (30%), hogy nagyobb bolyhosságot kapjon.
Automatikus fordítás
És mi a recept? Mit csináljunk ezekkel a hozzávalókkal?!!
Nem volt olyan bolyhos, mint a normál búzaliszt (de ez ismert), de ízében sokkal finomabb volt. Nagyszerű számomra.
Automatikus fordítás