Teljes kiőrlésű mákos kuglóf
- 25 perc
- 60 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 159 kcal
- 6 g fehérje
- 7 g zsír
- 22 g szénhidrát
Összetevők
- 10 g kókuszolaj (a forma kikenéséhez)
- 30 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt (a forma beszórásához)
- 160 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 80 g darált mák
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 5x tojás
- 2 evőkanál méz
- 40 g kókuszolaj (olvasztott)
- 1 teáskanál mandulakivonat
- 100 ml zabtej (más tejjel is felcserélhető)
- egy csipet só
Címkék
Elkészítés
A hőlégkeveréses sütőt hevítse 170°C-ra.
Keverje össze a lisztet, a mákot és a sütőport.
Egy tálban verje fel a tojást, a mézet és az olajat, majd keverje hozzá a lisztes, mákos, sütőporos elegyhez.
Végül dolgozza bele a tésztába a tejet.
Töltse a tésztát a kikent, megszórt kuglóf formába, és tegye az előmelegített sütőbe.
Süsse 40-45 percen át 160-170 °C-on. Hurkapálcikával ellenőrizze a tésztát: szúrja a hurkapálcikát a kuglófba, majd húzza ki, és ha a pálcika száraz marad, átsült a kuglóf. Ha ráragad a tészta a hurkapálcikára, pár percig hagyja még sülni a kuglófot.
Ha megsült a tészta, azonnal borítsa ki a formából, és rácson hagyja kihűlni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Jó a sütemény, kicsit szárazabb és nem túl édes, pedig egy kanál mézet adtam hozzá pluszban. Egy darabot cikóriasziruppal leöntöttem, összeráztam, hogy felszívódjon. Kalória szempontjából rosszabb, de az íze nagyon jó.
Automatikus fordítás
Remek sütemény, cukrozatlan tészta, plusz 2 kanál méz hozzáadva. Hozzáadott mézeskalács fűszer. A tojásfehérjét habosra verjük. Engem az zavar, hogy érződik a szóda illata a tortában – legközelebb kihagyom. A klasszikus formában ezt tételesen kell elvégezni. A liszt nem ideális öntéshez, a tortám szakadt.
Automatikus fordítás
Két evőkanál méz tényleg kevés, a bak egyáltalán nem volt édes, és tettem bele mazsolát. De egyébként jó.
Automatikus fordítás