
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

A hőlégkeveréses sütőt hevítse 170°C-ra.
Keverje össze a lisztet, a mákot és a sütőport.
Egy tálban verje fel a tojást, a mézet és az olajat, majd keverje hozzá a lisztes, mákos, sütőporos elegyhez.
Végül dolgozza bele a tésztába a tejet.
Töltse a tésztát a kikent, megszórt kuglóf formába, és tegye az előmelegített sütőbe.
Süsse 40-45 percen át 160-170 °C-on. Hurkapálcikával ellenőrizze a tésztát: szúrja a hurkapálcikát a kuglófba, majd húzza ki, és ha a pálcika száraz marad, átsült a kuglóf. Ha ráragad a tészta a hurkapálcikára, pár percig hagyja még sülni a kuglófot.
Ha megsült a tészta, azonnal borítsa ki a formából, és rácson hagyja kihűlni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nekem ez a csaj nem, eléggé száraz
Automatikus fordítás
Jó a sütemény, kicsit szárazabb és nem túl édes, pedig egy kanál mézet adtam hozzá pluszban. Egy darabot cikóriasziruppal leöntöttem, összeráztam, hogy felszívódjon. Kalória szempontjából rosszabb, de az íze nagyon jó.
Automatikus fordítás
Remek sütemény, cukrozatlan tészta, plusz 2 kanál méz hozzáadva. Hozzáadott mézeskalács fűszer. A tojásfehérjét habosra verjük. Engem az zavar, hogy érződik a szóda illata a tortában – legközelebb kihagyom. A klasszikus formában ezt tételesen kell elvégezni. A liszt nem ideális öntéshez, a tortám szakadt.
Automatikus fordítás