KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

A hőlégkeveréses sütőt hevítse 170°C-ra.

2

Keverje össze a lisztet, a mákot és a sütőport.

3

Egy tálban verje fel a tojást, a mézet és az olajat, majd keverje hozzá a lisztes, mákos, sütőporos elegyhez.

4

Végül dolgozza bele a tésztába a tejet.

5

Töltse a tésztát a kikent, megszórt kuglóf formába, és tegye az előmelegített sütőbe.

6

Süsse 40-45 percen át 160-170 °C-on. Hurkapálcikával ellenőrizze a tésztát: szúrja a hurkapálcikát a kuglófba, majd húzza ki, és ha a pálcika száraz marad, átsült a kuglóf. Ha ráragad a tészta a hurkapálcikára, pár percig hagyja még sülni a kuglófot.

7

Ha megsült a tészta, azonnal borítsa ki a formából, és rácson hagyja kihűlni.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Jana Čujová
18. október 2022

Jó a sütemény, kicsit szárazabb és nem túl édes, pedig egy kanál mézet adtam hozzá pluszban. Egy darabot cikóriasziruppal leöntöttem, összeráztam, hogy felszívódjon. Kalória szempontjából rosszabb, de az íze nagyon jó.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Věra Šrámková
31. július 2022

Remek sütemény, cukrozatlan tészta, plusz 2 kanál méz hozzáadva. Hozzáadott mézeskalács fűszer. A tojásfehérjét habosra verjük. Engem az zavar, hogy érződik a szóda illata a tortában – legközelebb kihagyom. A klasszikus formában ezt tételesen kell elvégezni. A liszt nem ideális öntéshez, a tortám szakadt.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Míša Fenclová
29. június 2022

Két evőkanál méz tényleg kevés, a bak egyáltalán nem volt édes, és tettem bele mazsolát. De egyébként jó.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit