Vegán tiramisu
- 10 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 6 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 550 kcal
- 19 g fehérje
- 38 g zsír
- 34 g szénhidrát
Összetevők
- 200 g fehér, sima hajdinaliszt
- 100 g darált mandula
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 teáskanál stevia
- 300 ml mandulatej
- 1 csésze erős eszpresszó
- 80 ml napraforgóolaj
- 400 g tofu
- 1 csésze erős eszpresszó
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 g cukormentes mogyoróvaj
- víz (néhány kanál)
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 170 °C-ra.
A lisztet, a mandulát és a sütőport keverje össze egy tálban.
Tegye hozzá az olajat, a steviát, a tejet és a presszókávét, majd keverje össze.
Öntse a tésztát sütőpapírral kibélelt sütőformába (20 cm x 30 cm), majd tegye az előmelegített sütőbe sülni 20–25 percre 160–170 °C-on.
Amíg megsül a piskóta, készítse elő a krémet. Turmixolja össze a tofut, a presszókávét, a vanília kivonatot, a mogyoróvajat és néhány evőkanálnyi vizet.
A megsült piskótát hagyja kihűlni.
A tésztából vágjon ki formával vagy pohárral 12 egyforma körlapot.
Egy pohárral vagy süteményformával kivágott lapot kenjen meg tofu krémmel, majd fedje le egy másik kivágott körlappal, és azt is kenje meg krémmel.
Így készítsen 6 egyforma adagot, majd tegye kb. 1 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt minden adagot szórjon meg kakaóval.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon érdekelt ez a recept, de az eredmény kissé csalódást okozott. A krémhez ízesítésnek mézet tettem, így legalább egy kicsit édes volt a desszert, de ez mégsem győzött meg. Valószínűleg nem fogom újra elkészíteni ezt a tiramisu verziót.
Automatikus fordítás
Még nem ettem, de megpróbálom, mert soha nem ettem egészségesen és gluténmentes vagyok.
Automatikus fordítás
A receptet pontosan az utasítások szerint készítettem, és őszintén szólva senkinek sem ízlett. Az egész a szemétbe került. Sajnos itt az első csalódás🤷🏻♀️
Automatikus fordítás