„Vörös bársony” réteges torta
- 215 perc
- 45 perc
- Közepesen nehéz
- 16 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 277 kcal
- 7 g fehérje
- 17 g zsír
- 24 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
A céklát turmixolják kásává és tegyék egy tálba.
Tegyék a céklához a balzsamecetet, mézet, kókuszolajat, vaníliakivonatot, hajdinalisztet, sütőport és kakaót, majd az egészet keverjék össze.
A keserű csokoládét olvasszák meg gőz fölött, majd keverjék a tésztához.
Egy kerek tortaformát (⌀ 20 cm) béleljenek ki sütőpapírral, majd öntsék bele a tésztát.
A megtöltött tésztaformát tegyék az előmelegített sütőbe, csökkentsék a sütő hőmérsékletét 160-170 °C-ra, majd süssék az alapot 40-45 percig.
Amíg sül a tészta, készítsék el a krémet: a cottage cheese-t, a mézet és a vaníliakivonatot keverjék simára. Keverjenek hozzá 3 evőkanál keményítőt, majd tegyék a hűtőbe.
A megsült tésztát hagyják a rácson kihűlni.
A kihűlt tésztát vízszintesen vágják 3 egyenlő részre, majd a két köztes réteget kenjék meg a krém felével. A krém másik felével kenjék meg a torta tetejét és oldalát.
A krémet cukrászlapáttal simítsák el, majd tegyék a tortát legalább 3 órára a hűtőbe, azután tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó, csak édesítettem
Automatikus fordítás
nagyon jó, de nem túl édes a családnak
Automatikus fordítás
Elégedettség, bár több mézet kellett a krémbe tenni, mint egy kanállal, és a krém, aminek az oldalára kellett volna, valahogy mindenhol volt, de így is rendkívül elégedett vagyok. 🖤
Automatikus fordítás