Vörösáfonyás lepény
- 10 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 24 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 131 kcal
- 4 g fehérje
- 7 g zsír
- 14 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Hevítse a sütőt 180 °C-ra. Készítsen elő sütőtálat (20 cm × 25 cm) és bélelje ki sütőpapírral.
Egy tálban keverje össze a tönkölylisztet, a zabpelyhet, a vörösáfonyát, a sütőport és egy csipet sót.
Egy másik tálban keverje össze a tojást, a kókuszolajat az írót és a mézet.
Egyesítse a két tál tartalmát, majd keverje alaposan össze a tésztát.
Öntse a tésztát az előkészített sütőtálba, majd egyenletesen hintse meg szeletelt mandulával.
A sütőtálat helyezze az előmelegített sütőbe és süsse 30–35 percig 180 °C-on.
A kész áfonyás lepényt vágja kockákra, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal