Almás, fahéjas palacsinta
- 15 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 10 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 207 kcal
- 6,6 g fehérje
- 7,1 g zsír
- 28 g szénhidrát
Összetevők
- 70 g fehér, sima hajdinaliszt
- 110 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 3x tojás
- 500 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- só
Címkék
Elkészítés
Egy nagy tálban alaposan keverje össze a hajdinát és a tönkölylisztet, a tojást, a tejet és egy csipet sót. A tésztát 10 percig hagyja állni.
Addig készítse el a tölteléket: először mossa meg az almát, vágja ki a magházát és szeletelje kockákra.
Tapadásmentes serpenyőben olvasszon fel 2 evőkanál vajat, tegye hozzá a kockára vágott almát, majd közepes lángon párolja 5 percig.
Zárja el a tűzhelyet, majd tegye az almához a serpenyőbe a mézet és a fahéjat, és jól keverje össze.
Melegítse meg a tapadásmentes palacsintasütőt, és készítse elő a félretett tésztát. Közepes lángon süsse meg a palacsintákat (kb. 1-1 perc mindkét oldaluk). A tészta kb. 10 darab palacsintához elég.
A kész palacsintákat töltse meg a töltelékkel, csavarja össze, úgy tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Palacsinta magát nem sok. A tészta nagyon híg volt, és a palacsinta szakadt. Határozottan van még egy kedvenc palacsintareceptem ebből az alkalmazásból.
Automatikus fordítás
Szuper recept 🙂
Automatikus fordítás
Azta! A palacsinta kifejezetten luxus! Meglepett a tészta állaga, nagyon híg, de a palacsinta remek lett.
Automatikus fordítás