Almás-fahéjas waffel
- 15 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 10 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 190 kcal
- 4,8 g fehérje
- 6,5 g zsír
- 28,2 g szénhidrát
Összetevők
- 1x közepes banán
- 1x közepes alma
- 2 evőkanál kókuszolaj (folyékony állapotban)
- 50 g almapüré
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 300 ml mogyorótej (alacsony zsírtartalmú tehéntejjel is helyettesíthető)
- 230 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 60 g finom zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál darált mandula
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- só
Címkék
Elkészítés
A banánt hámozza meg és nyomja össze. Az almát hámozza meg és reszelje finomra.
Keverje össze a kókusztejet, az összenyomott banánt, az almapürét, a vanília kivonatot és a tejet.
Egy másik tálba szórja bele a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport, tegye hozzá a mandulát, a sót, a chia magot és a fahéjat.
A két tál tartalmát egyesítse, tegye hozzá a reszelt almát és keverje össze. Ha a tészta túl sűrű, öntsön hozzá egy kis tejet.
Melegítse fel a waffelsütőt. Egy nagyobb kanál vagy merőkanál segítségével tegyen bele tésztát, és süsse kb. 4 percig (a gép típusától függően). A tészta kb. 10 db közepes méretű waffel elkészítéséhez elegendő.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó gofri. Másoknál korábban elkészült és gyönyörűen ropogós 🙂
Automatikus fordítás
Az első házi gofrim. A tönkölylisztet gluténmentes lisztkeverékre cseréltük. Finom volt 😋
Automatikus fordítás
A kalapács íze, sajnos beleragadt a gofrisütőbe
Automatikus fordítás