Céklás lepény
- 30 perc
- 20 perc
- Közepesen nehéz
- 20 darab
Ha bevált a céklás burger, miért ne lehetne céklás lepény hajdinalisztből? A cékla kárminpiros színt kölcsönöz a lepénynek, és bónuszként rengeteg vitamint ad, ami a nem illan el sütés-főzés közben sem. Nagyon finom túróval és mézzel, de gyümölcsöntettel és dióval is.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 237 kcal
- 6 g fehérje
- 7 g zsír
- 35 g szénhidrát
Összetevők
20 darab
Címkék
Elkészítés
1
A céklát turmixolja finomra. Adja hozzá a tejet, lisztet, chia magot, a steviát és a sütőport.
2
Robotgéppel keverje finom tésztává.
3
Hevítsen fel egy tapadásmentes serpenyőt. Kókuszolajon egyenként süssön ki tetszőleges méretű lepényeket, mindkét oldalon kb. 2 percig.
4
Ha melegen szeretné tálalni a lepényt, tegye be 100°C-ra előmelegített sütőbe.
5
A lepényt túróval vagy joghurttal, friss gyümölccsel, dióval, vagy például chia pudinggal tálalhatja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Remek recept. Nagyon jó rántások. 😄
Automatikus fordítás
Nagy :)
Automatikus fordítás