Cukkinis-batátás csipsz mártással
- 10 perc
- 60 perc
- Könnyű
- 2 adag
Megkívánta a ropogtatnivalót, de nem szeretné a szervezetét bolti chipsszel terhelni? A cukkini és édesburgonya chipsünk ideális helyettesítője a szupermarketből származó zsíros chipseknek.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 334 kcal
- 10 g fehérje
- 17 g zsír
- 33 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
Chipshez:
- 1x közepes cukkini
- 1x közepes édesburgonya
- ¼ teáskanál őrölt chili
- ¼ teáskanál őrölt édes paprika
- 2 evőkanál kókuszolaj folyékony állapotban
- só
- cayenne bors
Címkék
Elkészítés
1
Hevítse a sütőt 120 °C-ra.
2
A cukkinit és a batátát vágja vékony szeletekre.
3
Keverje össze a fűszereket és a kókuszolajat, majd forgassa meg benne a cukkini és batáta szeleteket.
4
Ezután tegye a szeleteket sütőpapírral kibélelt sütőlapra és süsse kb. 50 percig 110-120 °C-on.
5
A csipszet folyamatosan figyelje, nehogy leégjen.
6
Amíg sül a csipsz, készítse el a mártást: keverje össze a joghurtot, a citromlevet, a citromhéjat és az áttört fokhagymát.
7
A kész csipszet a mártással együtt tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
az édesburgonya ízlett, de a cukkini nem. keserű volt. ez azonban valószínűleg arról szólt, hogy rossz cukkinit választottak már a boltban. de lehet, hogy újra megpróbálom, egy jobb cukkiniből.
Automatikus fordítás