Cukkinis muffin feta sajttal
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 12 darab
Az édeset vagy a sósat szereti jobban? Mi megszerettük a sós muffint, ezért folyton próbálhgatjuk, melyik ízlik a legjobban. Most éppen a cukkinis muffin vezet, mert könnyű ellkészíteni, szépen megdagad, finom illatos, és a liszt nincs benne túlzásba vive. Szóval: bingó! Próbálja ki!
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 168 kcal
- 7 g fehérje
- 8 g zsír
- 14 g szénhidrát
Összetevők
12 darab
- 1x közepes cukkini (200–250 g)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 200 ml kefir
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 2x tojás
- 50 g feta sajt (finomra reszelve)
- 50 g őrölt, hámozatlan mandula
- 240 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 1 gerezd fokhagyma (áttörve)
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
- 2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- só
Címkék
Elkészítés
1
Melegítse elő a sütőt 190 °C-ra, és készítsen elő 12 tapadásmentes muffin formát.
2
A cukkinit reszelje finomra és tegye szűrőbe, hogy kicsöpögjön belőle a felesleges lé. A szűrő alá tegyen tálat.
3
Amíg csöpög a cukkini, keverje össze az olajat, a kefírt, a tejet és a tojást. Adja hozzá a finomra reszelt sajtot, mandulát, lisztet, áttört fokhagymát, bazsalikomot, sütőport és a sót, majd fakanállal alaposan keverje össze. Végül tegye hozzá a cukkinit, és újra keverje össze.
4
A keveréket töltse az előkészített muffin formákba, tegye az előmelegített sütőbe, és süsse 25–30 percig 180–190 °C-on.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal