Cukkinis palacsinta
- 15 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 4 adag
A cukkini a jól variálható étel alapanyagok közé tartozik, amiből szó szerint pár perc alatt finomságokat lehet varázsolni. Az egyik ilyen finomság az a cukkinis palacsinta, amiben liszt helyett nagyszerűen használható a zabpehely.
Hisszük, hogy ízleni fog a nap bármely szakában.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 235 kcal
- 8 g fehérje
- 15 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
A cukkinit reszelje finomra, sózza meg és hagyja10 percig, hogy levet eresszen. Ezután nyomja ki belőle a felesleges levet.
2
A kinyomkodott cukkinit keverje össze a tejjel, tojással, zabpehellyel, palacsintatésztának.
3
Serpenyőben melegítse meg az olivaolajat. A tésztát öntse adagonként a serpenyőbe, és a keletkezett palacsintákat süsse közepes lángon 2-2 percig mindkét oldalról. Így használja fel az összes tésztát.
4
A kész palacsintát máris tálalhatja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
A zabpelyhet borsólisztre cseréltem és nagyon jó lett. A palacsinta nem olyan édes
Automatikus fordítás
Próbáld meg kávédarálóban darálni a pelyheket, én mindig darálok, jól működik a tésztával, és könnyebben emészthető az étel 😊
Automatikus fordítás
Kedvenc
Automatikus fordítás