Krumplislepény mungóbabbal
- 740 perc
- 30 perc
- Könnyű
- 8 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 174 kcal
- 8,9 g fehérje
- 3,5 g zsír
- 24 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Éjszakára áztassa vízbe a mungóbabot, hogy megpuhuljon.
Másnap öblítse le, töltsön rá friss vizet és forralja fel, majd főzze puhára takarék lángon, 15 percig.
Eközben egy másik fazékban forraljon vizet, tegye bele héjastól a megmosott krumplit, rakjon fedőt a fazékra, és főzze a krumplit kb. 15 percig mérsékelt lángon.
A megfőtt mungóbabról öntse le a felesleges vizet. A babot tegye egy tálba, és botmixerrel turmixolja finomra.
A megfőtt krumplit hagyja kihűlni, majd hámozza meg és reszelje finomra.
A megreszelt krumplit keverje össze a babbal, a liszttel és a tojással, majd az apróra vágott petrezselyemlevéllel, fűszerekkel, sóval, borssal.
A keverékből vizes kézzel formáljon lepényeket. Serpenyőben melegítsen olajat, és a lepényeket közepes lángon süsse mindkét oldalukon aranybarnára.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kicsit folyékonyabb a keverék, de az íze remek.😁
Automatikus fordítás
Szuper, itthon mindenki nyalogatta magát és kérdezgette mikor csináljuk újra😄
Automatikus fordítás