Mandulás joghurt joghurtkészítő nélkül – alaprecept
- 15 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 171 kcal
- 6 g fehérje
- 14 g zsír
- 5 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A beáztatott manduláról öntse le a vizet, hagyja hántolatlanul, és tegye bele a turmixgépbe (nagyobb teljesítményű gépre van szükség). Öntsön rá 750 ml vizet és 1 evőkanál citromlevet, majd turmixolja finom keverékké.
A keveréket töltse tálba, adjon hozzá 8 evőkanál növényi joghurtot, majd keverje össze.
Készítsen elő egy nagyobb tálat, és kb. félig töltse meg kb. 50 °C-os vízzel. A vizes tálba óvatosan helyezze bele a joghurtos tálat (a vízszint kb. a kisebb tál közepe fölé érjen).
Az egészet fedje le konyharuhával vagy csomagolja háztartási fóliába, majd szobahőmérsékleten hagyja másnapig állni.
Másnap tegye a kész joghurtot zárható üvegbe, majd tegye a hűtőbe, ahol 2–3 napig eláll. A joghurtot hűtve fogyassza.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal