Mogyoróvajas palacsinta
- 5 perc
- 20 perc
- Könnyű
- 10 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 166 kcal
- 7 g fehérje
- 6 g zsír
- 19 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Verje fel a tojást a tejjel.
Egy tálba szórja bele a lisztet és a sütőport.
Majd tegye hozzá a felvert tojást és tejet, a mézet, sót, mogyoróvajat, vanília kivonatot és a kókusztejet.
Addig keverje, amíg csomómentes, sima tészta lesz belőle.
Melegítse meg a tapadásmentes serpenyőt, majd merőkanál segítségével adagolja bele a tésztát. Kb. 1-1 percig süsse mindkét oldalát, amíg kis buborékok keletkeznek rajta.
Ebből a tésztamennyiségből kb. 10 db közepes méretű palacsinta süthető.
Fogyasztható önmagában vagy gyümölccsel, datolya- vagy más sziruppal, stb.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
60 ml tej 250 g liszthez biztosan nem 😀 Ahhoz, hogy sima tésztát kapjak, sokkal több tejnek kellett lennie, mint lisztnek... Összességében nem sok kaja, úgyhogy maradok a klasszikus tönkölylisztből készült palacsintánál.. De jól esett tejföllel, juharsziruppal. :)
Automatikus fordítás
Nagy. Gofriszerűt készítettem 300 ml tejjel és minden olyan lett, ahogy kell.😊
Automatikus fordítás
A tej mennyiségének 600 ml-re emelése után is furcsa maradt az állaga, rosszul öntött át a serpenyőn, és a palacsinta nem ízlett.
Automatikus fordítás