Répás hummusz
- 10 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 6 adag
Rákapott a hummuszra? Bár első pillantásra úgy tűnik, nincs szükség a recept fejlesztésére, nem nyugodtunk, és új verziót, répás hummuszt készítettünk. Előfőzött csicseriborsóval 20 perc alatt megvan, és nem nagy tudomány elkészíteni. Megkedveli ezt a remek krémet vagy mártást, mert laktózmentes, és nemcsak jóízű, de rengeted vitamint is tartalmaz. Eheti csak úgy, üresen, de salátához, zöldséghez is, vagy töltse meg vele a tortillát.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 163 kcal
- 7 g fehérje
- 4 g zsír
- 25 g szénhidrát
Összetevők
6 adag
Címkék
Elkészítés
1
Egy fazékban melegítsen meg egy evőkanál olivaolajat.
2
Tegyen rá egy áttört vagy felszeletelt fokhagyma gerezdet, és 1 percig dinsztelje.
3
Majd tegye rá a répát, a csicseriborsót és a köménymagot, és állandó kevergetés mellett pirítsa 5 percig.
4
Ezután öntse le 150 ml vízzel, és főzze további 5 percig.
5
Ha a víz felszívódott, vegye le a fazekat a tűzről.
6
Ha kihűlt a fazékban az étel, tegye át turmixgépbe és turmixolja finomra.
7
Végül sózza, borsozza meg a hummuszt és ízesítse cirtomlével.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
remek recept
Automatikus fordítás
Nagyon édes a sárgarépa után.
Automatikus fordítás