Spenótos hántolt köleslepény joghurtos-mentás öntettel
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 8 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 197 kcal
- 6,5 g fehérje
- 6,4 g zsír
- 27,1 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Forrázza le a hántolt kölest forró vízzel, majd öblítse át. Így eltávolítja az esetleges kesernyés ízt.
Majd tegye a kölest fazékba, és öntsön rá vizet. A víz kb. 2,5 cm-re érjen a köles fölött. Sózza meg ½ kiskanál sóval, majd takaréklángon főzze 10–15 percig, amíg a köles megpuhul.
Amíg fő a köles, készítse elő a mártást. Vágja apróra a mentát, és keverje össze a mártás valamennyi alapanyagával.
Kislángon melegítsen meg egy evőkanálnyi olajat, és párolja meg a spenótot, hogy megfonnyadjon. Majd vegye le a spenótot a tűzről, keverje össze a főtt kölessel, a tojással, a liszttel, az áttört fokhagymával, majorannával, sóval és borssal.
A keverékből vizes kézzel formáljon lepényeket. A maradék olajban közepes lángon süsse meg a lepények mindkét oldalát.
A lepényeket joghurtos-mentás mártással tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
nagyon jó és ízletes étel, a recept szerint készítettem és néhány részletben már sajttal is elkészítettem
Automatikus fordítás
A mártogatós remek volt, a palacsintának semmi íze nem volt, de összességében így is jó volt. A tészta remekül sikerült. Én mindenképpen adnék még fokhagymát a tésztához, például 4 gerezd, és még egy kis sót.
Automatikus fordítás