
Teljes készlet Jókat eszünk

Forrázza le a hántolt kölest forró vízzel, majd öblítse át. Így eltávolítja az esetleges kesernyés ízt.
Majd tegye a kölest fazékba, és öntsön rá vizet. A víz kb. 2,5 cm-re érjen a köles fölött. Sózza meg ½ kiskanál sóval, majd takaréklángon főzze 10–15 percig, amíg a köles megpuhul.
Amíg fő a köles, készítse elő a mártást. Vágja apróra a mentát, és keverje össze a mártás valamennyi alapanyagával.
Kislángon melegítsen meg egy evőkanálnyi olajat, és párolja meg a spenótot, hogy megfonnyadjon. Majd vegye le a spenótot a tűzről, keverje össze a főtt kölessel, a tojással, a liszttel, az áttört fokhagymával, majorannával, sóval és borssal.
A keverékből vizes kézzel formáljon lepényeket. A maradék olajban közepes lángon süsse meg a lepények mindkét oldalát.
A lepényeket joghurtos-mentás mártással tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Sokkal több spenótot tettem bele. Valószínűleg több lisztet is, hogy ne essen szét. Nagyon jó
Automatikus fordítás lengyel nyelvről
Jó. Csináltam 130g tűt és 9 palacsinta lett belőle.
Automatikus fordítás cseh nyelvről