KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Forrázza le a hántolt kölest forró vízzel, majd öblítse át. Így eltávolítja az esetleges kesernyés ízt.

2

Majd tegye a kölest fazékba, és öntsön rá vizet. A víz kb. 2,5 cm-re érjen a köles fölött. Sózza meg ½ kiskanál sóval, majd takaréklángon főzze 10–15 percig, amíg a köles megpuhul.

3

Amíg fő a köles, készítse elő a mártást. Vágja apróra a mentát, és keverje össze a mártás valamennyi alapanyagával.

4

Kislángon melegítsen meg egy evőkanálnyi olajat, és párolja meg a spenótot, hogy megfonnyadjon. Majd vegye le a spenótot a tűzről, keverje össze a főtt kölessel, a tojással, a liszttel, az áttört fokhagymával, majorannával, sóval és borssal.

5

A keverékből vizes kézzel formáljon lepényeket. A maradék olajban közepes lángon süsse meg a lepények mindkét oldalát.

6

A lepényeket joghurtos-mentás mártással tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Spanjevic
03. december 2021

Martina Šafaříková
28. október 2021

Zrzečka
15. április 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit