KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Forrázza le a hántolt kölest forró vízzel, majd öblítse át. Így eltávolítja az esetleges kesernyés ízt.

2

Majd tegye a kölest fazékba, és öntsön rá vizet. A víz kb. 2,5 cm-re érjen a köles fölött. Sózza meg ½ kiskanál sóval, majd takaréklángon főzze 10–15 percig, amíg a köles megpuhul.

3

Amíg fő a köles, készítse elő a mártást. Vágja apróra a mentát, és keverje össze a mártás valamennyi alapanyagával.

4

Kislángon melegítsen meg egy evőkanálnyi olajat, és párolja meg a spenótot, hogy megfonnyadjon. Majd vegye le a spenótot a tűzről, keverje össze a főtt kölessel, a tojással, a liszttel, az áttört fokhagymával, majorannával, sóval és borssal.

5

A keverékből vizes kézzel formáljon lepényeket. A maradék olajban közepes lángon süsse meg a lepények mindkét oldalát.

6

A lepényeket joghurtos-mentás mártással tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

swojwuj
19. április 2023

Sokkal több spenótot tettem bele. Valószínűleg több lisztet is, hogy ne essen szét. Nagyon jó

Automatikus fordítás lengyel nyelvről

Renata Šimetková
10. április 2023

míšak
15. február 2023

Jó. Csináltam 130g tűt és 9 palacsinta lett belőle.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

Értékelések_1185055
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit