Vajtök krém
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 4 adag
Már az utolsó sütőtök is elfogyott a spájzban, és túlfogyasztottad a leveseket? Kenje a kenyerére. Vagyis készíts egy remek sütőtökös kenőcsöt a mi receptünkkel. Nem igényes a hozzávalókra, a bolti krémsajt helyett házi luchinával keverd össze, és körülbelül fél óra alatt az asztalra teheted. Ilyen színes vacsorát régen ettél.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 114 kcal
- 3 g fehérje
- 5 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
A felszeletelt tököt tegye fazékba, töltsön rá annyi vizet, hogy ellepje, majd sózza meg.
2
Fedje le a fazekat és forralja fel a vizet. Majd tegye takarékra a lángot és főzze a tököt kb. 20–25 percig, amíg megpuhul.
3
Ezután öntse le a tökről a vizet, és a megfőtt tököt tegye turmixgépbe. Adja hozzá a tejszínes sajtot, majd turmixolja finomra.
4
A krémhez tegyen sót, borsot, kakukkfüvet, majd még egyszer turmixolja át a krémet.
5
Az elkészült krémet teljes kiőrlésű kenyérrel tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom paszta. Palacsintához és kenyérhez.
Automatikus fordítás
Kiváló, könnyebb változathoz félzsíros túrót tettem bele. A sütőben sült hokkaido sütőtök is használható.
Automatikus fordítás
kiváló kenhető, a legjobb ízű hoooood hűtve
Automatikus fordítás