Csicseriborsós kuglóf
- 10 perc
- 60 perc
- Közepesen nehéz
- 20 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 104 kcal
- 4 g fehérje
- 4 g zsír
- 14 g szénhidrát
Összetevők
20 adag
Elkészítés
1
Hevítsék a sütőt 160 °C-ra.
2
A csicseriborsót turmixolják finomra, tegyék át egy tálba, majd keverjék össze a tojással, tejjel, sziruppal, olajjal, kakaóval, étkezési szódabikarbónával, sütőporral és a hajdinaliszttel.
3
A masszát keverjék gondosan simára, hogy ne maradjon csomós.
4
A kuglófformát kenjék ki kókuszzsírral, szórják meg kakaóval, majd öntsék bele a masszát.
5
Tegyék a formát az előmelegített sütőbe, majd süssék 150-160 °C-on kb. 60 percig. A kész kuglófot szeletelve tálalják.
TIPP
Szeretik az édes desszerteket? Ha a kuglófot kivették a formából, szórják meg steviával vagy öntsenek rá kókuszos karamellt. A karamell receptjét megtalálják itt, a szakácskönyvben vagy a weboldalunkon.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló 😊 csak még finomítani kell, vagy lekvárt adni. Nem száraz, tettem még hozzá tejet és nem hagytam olyan sokáig a sütőben, nekem pedig tökéletesen rugalmas 😊
Automatikus fordítás