Mini bodzasüti
- 25 perc
- 10 perc
- Könnyű
- 6 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 147 kcal
- 12 g fehérje
- 8 g zsír
- 10 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Melegítse a sütőt 170 °C-ra. Készítse el a sütihez a masszát.
Turmixolja össze a mixerben a zabpelyhet, majd a mandulavajat és a kókuszolajat.
Készítsen elő egy 8 részes muffin formát, és a 8 mélyedésbe tegyen egyforma kis kosárkákat. Az összeturmixolt keveréket ossza szét a kosárkákba, és nyomkodja bele mindegyikbe a masszát. Majd süsse 10 percig és hagyja kihűlni.
Addig készítse el a bodzakrémet. Egy kislábasba tegyen agaragart és 4 evőkanál bodzaszörpöt (szirupot). Hagyja 15 percig bugyborékolni.
Kis lángon forralja fel az agaragart a sziruppal. Adjon hozzá 2 evőkanál krémtehéntúrót, és főzze át kissé az agaragarral, elég 1 percig. Keverje össze a maradék túrót és ossza szét a megsült kosárkákba.
Az így elkészített formákat tegye hűtőbe, és legalább 5 órán át, de inkább másnapig hagyja dermedni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal