Sütőben sült teljes kiőrlésű fánk
- 100 perc
- 10 perc
- Nehéz
- 18 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 181 kcal
- 4 g fehérje
- 5 g zsír
- 30 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
Egy nagyobb tálba tegye bele a lisztet, a közepébe vájjon gödröt az ujjával, abba aprítsa bele az élesztőt, tegyen bele 10 g nádcukrot és 2 evőkanál vajat.
A tálat fedje le tiszta konyharuhával, és hagyja megkelni.
Majd tegye a tálba a megmelegített vajat, a tejet, a vanília kivonatot, a tojássárgáját és a steviát.
A tésztát alaposan gyúrja össze. Ismét fedje le, és kb. 1 órán át hagyja kelni.
A belisztezett munkalapon a megkelt tésztát nyújtsa ki 5 mm vastagra, majd kispohárral vagy pogácsaszaggatóval vágjon belőle körlapokat.
Minden lap közepére tegyen egy kiskanál lekvárt, és fedje le egy másik körlappal.
Ujjaival nyomkodja össze a két lap szélét.
Így készítse el a többi fánkot is.
A kész fánkokat tegye sütőpapírral bélelt sütőlapra, és 20 percig hagyja kelni. A sütőt addig melegítse 190 °C-ra.
A megkelt fánkokat tegye az előmelegített sütőbe, és süsse 190 °C-on kb. 10 percig.
A kész fánkot megszórhatja stevia porral, és máris lehet fogyasztani.
Megj. A teljes kiőrlésű lisztből készült, sütőben sült fánk természetesen nem lesz olyan megkelt és zsíros, mint a bolti.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó!!!
Automatikus fordítás