Frankfurti leves
- 15 perc
- 60 perc
- Könnyű
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 278 kcal
- 13 g fehérje
- 11 g zsír
- 31 g szénhidrát
Összetevők
- 2x nagyobb sárga hagyma
- 1x nagy sárgarépa (kb. 100 g)
- 2 evőkanál napraforgó
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölyfinomliszt
- 1 evőkanál őrölt édes paprika
- 1 l marhahúsleves (vagy víz bio húslevessel)
- 3x kisebb B típusú nyers főzőburgonya (kb. 300 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g csirke sonka (legalább 90%-os hústartalom)
- só
- bors
Elkészítés
Először hámozza meg a hagymát, a sárgarépát, majd vágja össze: a hagymát apróra, a répát kis kockákra.
Vegyen elő egy közepes fazekat, tegye bele az olajat és melegítse meg közepes lángon. Tegye rá a hagymát és a répát, és dinsztelje üvegesre (2–3 perc). Majd szórja rá a lisztet és dinsztelje további 1–2 percig. Tegye bele a paprikát, és még 1 percig dinsztelje, majd öntse rá az alaplevet. Tegyen rá fedőt, és főzze 25–30 percig közepes lángon.
Közben hámozza meg és mossa meg a krumplit és vágja kis kockákra. Ha letelt a főzési idő, tegye a krumplit is a fazékba és főzze puhára (kb. 20 perc közepes lángon).
Amíg fő a krumpli, a fokhagymát vágja apróra, a sonkát pedig nagyobb kockákra, és ha megfőtt a krumpli, tegye azt is a levesbe.*
Még forralja át 5 percig, ízesítse sóval, borssal és tálalja.
* Mielőtt beletenné a sonkát a levesbe, tapadásmentes serpenyőben megpiríthatja zsiradék nélkül, közepes lángon.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó. 🙂 És ráadásul krumplis palacsintát is kaptunk tőletek. A vasárnapi ebéd jól sikerült🤤
Automatikus fordítás
kiváló
Automatikus fordítás
Tolvajok és csalók!!!! Nem küldték el a könyveket és nem adták vissza a pénzt!!!!!!
Automatikus fordítás