
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk

Hidrolizált halkollagén citromos ízesítéssel

Tisztítsa meg a karfiolt, majd reszelje durvára.
Lábasban melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat, majd közepes lángon pirítsa meg rajta a felszeletelt hagymát. Szórja rá a reszelt karfiolt és a szárított gyömbért, majd keverje össze.
Öntsön rá 200 ml vizet és 400 ml kókusztejet. Főzze a keveréket úgy 10–12 percig, hogy a karfiol megpuhuljon.
Ha megpuhult a karfiol, vegye le a tűzről a levest, botmixerrel vagy asztali mixerrel keverje át, végül ízesítse sóval és borssal.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az egész karfiolt vízben megfőztem, amibe azonnal beleöntöttem a zöldséglevest, alaplé nem volt, a curry hozzáadásával ihletett meg a leves is 👌
Automatikus fordítás
Bomba, nagyon finom, szuper állagú (én kannás tejet használtam). Curryt és lime levét tettem hozzá, szerecsendiót reszeltem a tetejére, és tényleg csodálatos volt.
Automatikus fordítás
A képeken pontosan látszik, hogy a karfiol ropogósra sült és nincs teljesen pürésítve. Így a karfiol felét kiszedtem és pluszban megsütöttem, majd az összes többit pürésítettem. Határozottan finom ötlet!
Automatikus fordítás