Karfiolleves kókusztejjel
- 10 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 4 adag
Miért olyan közkedvelt nálunk a krémleves? Mert könnyű elkészíteni és rendkívül finom. Éppen ilyen a mi karfiol krémlevesünk is.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 260 kcal
- 4 g fehérje
- 24 g zsír
- 8 g szénhidrát
Összetevők
4 adag
Címkék
Elkészítés
1
Tisztítsa meg a karfiolt, majd reszelje durvára.
2
Lábasban melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat, majd közepes lángon pirítsa meg rajta a felszeletelt hagymát. Szórja rá a reszelt karfiolt és a szárított gyömbért, majd keverje össze.
3
Öntsön rá 200 ml vizet és 400 ml kókusztejet. Főzze a keveréket úgy 10–12 percig, hogy a karfiol megpuhuljon.
4
Ha megpuhult a karfiol, vegye le a tűzről a levest, botmixerrel vagy asztali mixerrel keverje át, végül ízesítse sóval és borssal.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az egész karfiolt vízben megfőztem, amibe azonnal beleöntöttem a zöldséglevest, alaplé nem volt, a curry hozzáadásával ihletett meg a leves is 👌
Automatikus fordítás
Bomba, nagyon finom, szuper állagú (én kannás tejet használtam). Curryt és lime levét tettem hozzá, szerecsendiót reszeltem a tetejére, és tényleg csodálatos volt.
Automatikus fordítás
A képeken pontosan látszik, hogy a karfiol ropogósra sült és nincs teljesen pürésítve. Így a karfiol felét kiszedtem és pluszban megsütöttem, majd az összes többit pürésítettem. Határozottan finom ötlet!
Automatikus fordítás