Házi mogyoróvaj
- 5 perc
- 0 perc
- Könnyű
- 1 darab
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 2597 kcal
- 101 g fehérje
- 205 g zsír
- 87 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Tegyék a mogyorót nagy teljesítményű mixerbe. Először 20 másodpercig turmixolják a legnagyobb fokozaton, így nem terheli meg a gépet, majd állítsák kisebb fokozatra.
Addig turmixolják a mogyorót, amíg „púder” lesz belőle. Ha a mogyoró egy része a géphez tapad, főzőlapáttal kotorják le róla, hogy az is megturmixolódjon.
Majd tegyenek a mixerbe 1 evőkanál mézet, olajat és sót, és ismét a legnagyobb fokozaton turmixolják kb. 1 percig.
Kóstolják meg a vajat, és ízlés szerint adjanak még hozzá egy kis mézet vagy sót. Ha folyékonyabb állagot szeretnének, keverjenek még hozzá kókuszolajat.
Végül 30 másodpercig turmixolják legnagyobb fokozaton, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.
A kész mogyoróvajat tegyék zárható üvegedénybe, és legjobb hűtőben tárolni.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
hello, meddig áll el a vaj a hűtőben? Előre is köszönöm a válaszát.
Automatikus fordítás
⭐⭐⭐⭐⭐
Automatikus fordítás
rendben
Automatikus fordítás