Padlizsános körözött
- 15 perc
- 50 perc
- Közepesen nehéz
- 4 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 110 kcal
- 5 g fehérje
- 7 g zsír
- 7 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.
A padlizsánba villával szúrjanak lyukakat, majd a meghámozott fokhagymagerezdekkel együtt csomagolják alufóliába.
A becsomagolt fokhagymás padlizsánt tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 170-180 °C-on 45-50 percig.
A megsült padlizsánt hagyják kissé kihűlni, majd húzzák le a héját.
Ezt követően a padlizsán húsát és a sült fokhagymát tegyék a mixerbe, és turmixolják finomra.
Majd adják hozzá a ricottát és a citromlevet, és ízesítsék sóval, borssal. Végül keverjenek friss bazsalikomot a körözöttbe, úgy tálalják.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Arra számítottam, hogy finomabb lesz, mert unalmas volt az elkészítése. Egyszer elég volt.
Automatikus fordítás
finom és finom pasztát használtam szárított bszylie-t.
Automatikus fordítás