KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 110 kcal
  • 5 g fehérje
  • 7 g zsír
  • 7 g szénhidrát

Összetevők

4 adag

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 180 °C-ra.

2

A padlizsánba villával szúrjanak lyukakat, majd a meghámozott fokhagymagerezdekkel együtt csomagolják alufóliába.

3

A becsomagolt fokhagymás padlizsánt tegyék az előmelegített sütőbe, és süssék 170-180 °C-on 45-50 percig.

4

A megsült padlizsánt hagyják kissé kihűlni, majd húzzák le a héját.

5

Ezt követően a padlizsán húsát és a sült fokhagymát tegyék a mixerbe, és turmixolják finomra.

6

Majd adják hozzá a ricottát és a citromlevet, és ízesítsék sóval, borssal. Végül keverjenek friss bazsalikomot a körözöttbe, úgy tálalják.

TIPP
A körözöttet pl. teljes kiőrlésű krékerrel tálalhatják. Receptjét megtalálják itt, a szakácskönyvben és a weboldalunkon.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

DanaSarah
17. november 2022

Kijönnek a magok a padlizsán belsejéből keverés előtt? Hát, köszönöm

Automatikus fordítás szlovák nyelvről

Silvia Bojdová-Melišová
08. november 2022

Adéla Drozdíková
22. augusztus 2021

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit