![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Öblítse le a lencsét, tegye fazékba és öntsön rá vizet, de ne sózza meg. Forralja fel a vizet, és kislángon főzze puhára. (kb.15 perc).
Serpenyőben melegítsen meg 2 evőkanál olivaolajat, tegye rá a finomra szeletelt mogyoróhagymát, majd 2–3 percig dinsztelje közepes lángon.
Tegye a serpenyőbe a megtisztított, apróra reszelt ságrarépát és a reszelt zellert, majd kis lángon pirítsa 10 percig. Időnként keverje meg.
Öntsön a zöldségre kb. 2 evőkanál vizet. Tegye hozzá a főtt lencsét, a curryt, egy evőkanál citromlevet és egy csipet sót. Pirítsa 3 percig, közben időnként keverje meg.
A kész krémet hagyja kihűlni, majd tárolja hűtőben* vagy máris tálalhatja.
*A kész krem 4 napig fogyasztható.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Finom, kiegyensúlyozott ízű, finom ;-)
Automatikus fordítás
Nekem inkább lencse-sárgarépa
Automatikus fordítás