Sült padlizsánból készült mártogatós
- 5 perc
- 35 perc
- Könnyű
- 2 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 223 kcal
- 7 g fehérje
- 14 g zsír
- 17 g szénhidrát
Összetevők
Címkék
Elkészítés
A sütőt hevítse 200°C-ra.
Mossa meg a padliszánt és egy villával szúrkálja meg a héját.
A padlizsánt süsse 25-35 percig a sütőben, míg a felszíne el nem kezd ráncosodni, a húsát pedig be lehet nyomni.
Vegye ki a sütőből, egy pillanatig hagyja kihűlni, majd hosszába vágja ketté.
A sült húsát kanalazza ki. Tegye be a mixerbe és egy kanál olivaolajjal, tahinivel, citromlével és egy szem fokhagymával keverje simára.
Ízesítse sóval és borssal.
Felszolgálás előtt a martogatóst díszítheti gránátalmamagokkal és friss korianderrel.
A mártogatóst tálalhatja például grillezett hús vagy lapos kenyér mellé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal