![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
A sütőt hevítse 200°C-ra.
Mossa meg a padliszánt és egy villával szúrkálja meg a héját.
A padlizsánt süsse 25-35 percig a sütőben, míg a felszíne el nem kezd ráncosodni, a húsát pedig be lehet nyomni.
Vegye ki a sütőből, egy pillanatig hagyja kihűlni, majd hosszába vágja ketté.
A sült húsát kanalazza ki. Tegye be a mixerbe és egy kanál olivaolajjal, tahinivel, citromlével és egy szem fokhagymával keverje simára.
Ízesítse sóval és borssal.
Felszolgálás előtt a martogatóst díszítheti gránátalmamagokkal és friss korianderrel.
A mártogatóst tálalhatja például grillezett hús vagy lapos kenyér mellé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal