Aranygaluska krémmel
- 175 perc
- 35 perc
- Közepesen nehéz
- 5 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 475 kcal
- 18 g fehérje
- 14 g zsír
- 65 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Először egy nagyobb tálban keverje össze a tésztához szükséges valamennyi hozzávalót. Addig gyúrja a masszát, amíg finom, rugalmas tésztává alakul. Majd fedje le a tálat egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten hagyja megkelni 2 órán át, illetve amíg a tészta a kétszeresére dagad.
Majd készítsen elő sütőformát (ø 20 cm), és bélelje ki sütőpapírral. A gyúródeszkát szórja meg 20 g liszttel, borítsa ki rá a megkelt tésztát és vágja szét 20 egyforma részre. Majd gyúrjon belőlük golyókat, és helyezze az előkészített sütőformába.
Hagyja a golyókat a formában még 30 percig kelni. Kb. a vége előtt 10 perccel melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Majd helyezze a formát az előmelegített sütőbe, és süsse a tésztát aranybarnára 170–180 °C-on 30–35 percig.
Amíg sül a tészta, készítse el a krémet. Egy nagyobb fazékba öntsön 250 ml tejet, tegye bele a mézet és a vanília kivonatot, majd közepes lángon forralja fel. A tej másik felét öntse egy mélyebb edénybe, tegye bele a vanília pudingport és 2 tojássárgáját, majd keverje ki krém állagúra. Öntse hozzá a meleg keveréket a fazékból, keverje össze, majd öntse vissza a fazékba. Főzze kb. 1 percig mérsékelt lángon, hogy a puding besűrűsödjön.
A kész aranygaluskát ossza szét tányérokba, és tálalás előtt öntse rá az elkészített krémet.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
a zsemle szépen megemelkedett, és csak egy kis rumot tettem a krémbe :)
Automatikus fordítás
túl sűrű volt a krém. Összességében nem volt rossz, de valószínűleg nem fogom rendszeresen csinálni
Automatikus fordítás
A recept ismét nem okozott csalódást, a zsemle gyönyörűen megemelkedett és másnap is puha volt, remek
Automatikus fordítás