KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Természetesen társul az egészséghez és a kényelemhez – Reishi

  • Támogassa immunrendszerét
  • Óvja a szívét
  • Csökkentse a stresszt
További információ

Összetevők

4 adag

Bánjon el a fáradtsággal és a kimerültséggel! Próbálja a magnéziumot

  • Egész napra ellát energiával
  • Ellazít
  • Erősíti az izmokat és a csontokat
További információ
banner image

Elkészítés

1

Hevítse a sütőt 195 °C-ra és egy kisebb sütőtálat bélelje ki sütőpapírral.

2

Ezután a csirkemellet mossa, szárítsa és tisztítsa meg, majd sózza, borsozza meg. Majd egy serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, tegye rá a csirkemellet és süsse közepes lángon 2–3 percig mindkét oldalát.

3

Ezután a húst helyezze az előkészített sütőtálba és rakja az előmelegített sütőbe 16–18 percre 190–195 °C-on.

4

Amíg sül a hús, készítse el a mártást, a dresszinget és a sült salátát. Kezdje a mártással: a bresaolát vágja vékony csíkokra, majd abban a serpenyőben, amiben megpirította a húst, olvassza meg közepes lángon a vajat.

5

Ezután tegye a serpenyőbe a felszeletelt bresaolát és pirítsa 2 percig. Ezt követően tegye rá a dijoni mustárt, 100 ml vizet, 1 evőkanál borecetet, mézet, sót és borsot, majd a ragut főzze 4–5 percig közepes lángon. Ezután zárja el a gázt, a kész mártást pedig a bresaolával együtt hagyja még a serpenyőben.

6

Ezután készítse el a dresszinget: a fokhagymát reszelje finomra és egy kis tálban keverje össze a fehér joghurttal, a parmezánnal, 1 evőkanál borecettel és sóval. A kész dresszinget egyelőre tegye a hűtőbe.

7

Úgy 4 perccel a hús elkészülte előtt süsse meg a Little Gem (római) salátát. Az egyes fejeket hosszában vágja félbe, majd nagylángon hevítsen fel szárazon egy nagyobb tiszta serpenyőt, amelyben a félbevágott salátáket süsse 30–40 másodpercig (mindig csak a vágott oldalát), amig kissé odakap.

8

A megsült csirkemellet tegye át az üres serpenyőbe a mártással és a bresaolával, és szükség esetén melegítse meg. Majd a serpenyő tartalmát ossza szét 4 tányérra, és minden adaghoz tegyen 1 darab sült salátát. Végül minden adagot szórjon meg retekcsírával, majd a kihűtött dresszinggel, és kovászos kenyérrel tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Dača22
03. szeptember 2024

teljesen kiváló

Automatikus fordítás

Franziska Holzer
01. április 2024

nagyszerű 😋

Automatikus fordítás

Értékelések_1330675
Barbara Schneider
20. április 2023

a hús tökéletes volt, nem lett volna szükségünk a salátára

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit