Csirkemell mézes-mustáros mártással és sült salátával
- 10 perc
- 18 perc
- Nehéz
- 4 adag
Összetevők
Elkészítés
Hevítse a sütőt 195 °C-ra és egy kisebb sütőtálat bélelje ki sütőpapírral.
Ezután a csirkemellet mossa, szárítsa és tisztítsa meg, majd sózza, borsozza meg. Majd egy serpenyőben melegítsen meg 1 evőkanál olivaolajat, tegye rá a csirkemellet és süsse közepes lángon 2–3 percig mindkét oldalát.
Ezután a húst helyezze az előkészített sütőtálba és rakja az előmelegített sütőbe 16–18 percre 190–195 °C-on.
Amíg sül a hús, készítse el a mártást, a dresszinget és a sült salátát. Kezdje a mártással: a bresaolát vágja vékony csíkokra, majd abban a serpenyőben, amiben megpirította a húst, olvassza meg közepes lángon a vajat.
Ezután tegye a serpenyőbe a felszeletelt bresaolát és pirítsa 2 percig. Ezt követően tegye rá a dijoni mustárt, 100 ml vizet, 1 evőkanál borecetet, mézet, sót és borsot, majd a ragut főzze 4–5 percig közepes lángon. Ezután zárja el a gázt, a kész mártást pedig a bresaolával együtt hagyja még a serpenyőben.
Ezután készítse el a dresszinget: a fokhagymát reszelje finomra és egy kis tálban keverje össze a fehér joghurttal, a parmezánnal, 1 evőkanál borecettel és sóval. A kész dresszinget egyelőre tegye a hűtőbe.
Úgy 4 perccel a hús elkészülte előtt süsse meg a Little Gem (római) salátát. Az egyes fejeket hosszában vágja félbe, majd nagylángon hevítsen fel szárazon egy nagyobb tiszta serpenyőt, amelyben a félbevágott salátáket süsse 30–40 másodpercig (mindig csak a vágott oldalát), amig kissé odakap.
A megsült csirkemellet tegye át az üres serpenyőbe a mártással és a bresaolával, és szükség esetén melegítse meg. Majd a serpenyő tartalmát ossza szét 4 tányérra, és minden adaghoz tegyen 1 darab sült salátát. Végül minden adagot szórjon meg retekcsírával, majd a kihűtött dresszinggel, és kovászos kenyérrel tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
teljesen kiváló
Automatikus fordítás
nagyszerű 😋
Automatikus fordítás
a hús tökéletes volt, nem lett volna szükségünk a salátára
Automatikus fordítás