KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 475 kcal
  • 18 g fehérje
  • 14 g zsír
  • 65 g szénhidrát

Hidratálás és fiatalítás minden korttyal! Fogadjunk a kollagénre

  • A ráncok ellen
  • Segít a cellulitiszen
  • Remek íz, semmi halszag
További információ

Összetevők

5 adag

Sosem volt a szépségnek jobb íze! Fogadjunk a kollagénre

  • Fiatal bőr
  • Gyönyörű haj
  • Erős körmök
További információ
banner image

Elkészítés

1

Először egy nagyobb tálban keverje össze a tésztához szükséges valamennyi hozzávalót. Addig gyúrja a masszát, amíg finom, rugalmas tésztává alakul. Majd fedje le a tálat egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten hagyja megkelni 2 órán át, illetve amíg a tészta a kétszeresére dagad.

2

Majd készítsen elő sütőformát (ø 20 cm), és bélelje ki sütőpapírral. A gyúródeszkát szórja meg 20 g liszttel, borítsa ki rá a megkelt tésztát és vágja szét 20 egyforma részre. Majd gyúrjon belőlük golyókat, és helyezze az előkészített sütőformába.

3

Hagyja a golyókat a formában még 30 percig kelni. Kb. a vége előtt 10 perccel melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.

4

Majd helyezze a formát az előmelegített sütőbe, és süsse a tésztát aranybarnára 170–180 °C-on 30–35 percig.

5

Amíg sül a tészta, készítse el a krémet. Egy nagyobb fazékba öntsön 250 ml tejet, tegye bele a mézet és a vanília kivonatot, majd közepes lángon forralja fel. A tej másik felét öntse egy mélyebb edénybe, tegye bele a vanília pudingport és 2 tojássárgáját, majd keverje ki krém állagúra. Öntse hozzá a meleg keveréket a fazékból, keverje össze, majd öntse vissza a fazékba. Főzze kb. 1 percig mérsékelt lángon, hogy a puding besűrűsödjön.

6

A kész aranygaluskát ossza szét tányérokba, és tálalás előtt öntse rá az elkészített krémet.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Martina Šimková
24. február 2023

a zsemle szépen megemelkedett, és csak egy kis rumot tettem a krémbe :)

Automatikus fordítás

Pája Zav
21. január 2023

túl sűrű volt a krém. Összességében nem volt rossz, de valószínűleg nem fogom rendszeresen csinálni

Automatikus fordítás

Értékelések_1255403
Lenkagabca
13. január 2023

A recept ismét nem okozott csalódást, a zsemle gyönyörűen megemelkedett és másnap is puha volt, remek

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit