Babsaláta
- 10 perc
- 25 perc
- Könnyű
- 2 adag
Kerüli a hüvelyes ételeket, mert sokáig tart elkészíteni és megemészteni? Attól tart, hogy nem lesz finom? Ez a friss babból, csicseriborsóból és vöröslencséből készült saláta megváltoztatja a hüvelyesekről alkotott véleményét. Jóízű, könnyen emészthető, csupa tápérték, ráadásul egyszerűen, gyorsan elkészíthető.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 417 kcal
- 24 g fehérje
- 18 g zsír
- 33 g szénhidrát
Összetevők
2 adag
Címkék
Elkészítés
1
Főzze meg a vöröslencsét a csomagoláson található útmutató szerint (általában 10–15 perc).
2
Főzze a tojást félkeményre (kb. 6–7 perc) vagy keményre (9–10 perc).
3
Száraz serpenyőben pörkölje meg a kesudiót.
4
Egy tálban keverje össze a főtt lencsét, a csicseriborsót, a babot, a citromlevet és a felszeletelt petrezselymet. A keveréket ízlés szerint sózza, borsozza meg.
5
Ossza ketté a salátát, és mindkettőre szórjon madársalátát, szeletelt újhagymát, és pirított kesudiót.
6
Végül mindkét adagra tegye rá a felszeletelt tojást, úgy tálalja.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az adag első ránézésre kicsinek tűnt, de meglepődtem, milyen laktató. Nagyon jó és gyors recept.
Automatikus fordítás
Kiváló, rendszeresen csinálom
Automatikus fordítás