![Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-jol-gazdalkodunk-small_wRr6JvW.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jókat eszünk - és jól gazdálkodunk
![Jókat eszünk 30 percen belül](https://jz.img0.cz/media/product/img/jokat-eszunk-es-izlik-nekunk-f879c6fd-small_lYdLhLM.png.276x276_q85_crop.png)
Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.
Főzzék meg a quinoát a csomagolás útmutatója szerint.
A csicseriborsót szűrjék le, tegyék a mixerbe a liszttel, zabpehellyel, mogyoróhagymával, batátapürével, petrezselyemlevéllel és a korianderrel együtt.
A mixer tartalmát turmixolják finomra, a keveréket tegyék át egy tálba, majd keverjék össze a főtt quinoával, és ízesítsék sóval, borssal.
A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.
A masszából gyúrjanak kisebb golyókat, tegyék a sütőlapra, majd süssék 160-170 °C-on kb. 25 percig.
A kész falafelt tálalják naan kenyérrel és chilipaprikás hummusszal (receptjét megtalálják itt, a könyvben és a weboldalunkon).
*A batátapüré elkészítése: a batátát hámozzák, mossák meg, és vágják kockákra. A kockákat tegyék forró, sós vízbe, majd kis lángon főzzék puhára – ez kb. 25-30 perc. Majd szűrjék le a batátát és turmixolják sima pürévé.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nyersen nagyon ragadós.
Automatikus fordítás