KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hevítsék a sütőt 170 °C-ra.

2

Főzzék meg a quinoát a csomagolás útmutatója szerint.

3

A csicseriborsót szűrjék le, tegyék a mixerbe a liszttel, zabpehellyel, mogyoróhagymával, batátapürével, petrezselyemlevéllel és a korianderrel együtt.

4

A mixer tartalmát turmixolják finomra, a keveréket tegyék át egy tálba, majd keverjék össze a főtt quinoával, és ízesítsék sóval, borssal.

5

A sütőlapot béleljék ki sütőpapírral.

6

A masszából gyúrjanak kisebb golyókat, tegyék a sütőlapra, majd süssék 160-170 °C-on kb. 25 percig.

7

A kész falafelt tálalják naan kenyérrel és chilipaprikás hummusszal (receptjét megtalálják itt, a könyvben és a weboldalunkon).

8

*A batátapüré elkészítése: a batátát hámozzák, mossák meg, és vágják kockákra. A kockákat tegyék forró, sós vízbe, majd kis lángon főzzék puhára – ez kb. 25-30 perc. Majd szűrjék le a batátát és turmixolják sima pürévé.

TIPP
A falafelt megsüthetik serpenyőben is, kb. 4 evőkanál olajon.
Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Varvara
24. augusztus 2022

Katka Bartošová
24. augusztus 2022

Nyersen nagyon ragadós.

Automatikus fordítás cseh nyelvről

papinak@gmail.com
14. június 2022

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit