Batátás pite spenóttal
- 10 perc
- 25 perc
- Közepesen nehéz
- 8 adag
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 174 kcal
- 8 g fehérje
- 9 g zsír
- 16 g szénhidrát
Összetevők
Elkészítés
Hámozza meg a hagymát, vágja félbe, és ujjaival válassza szét a rétegeket. A batátát hámozza meg, és vágja vékony szeletekre (kb. 4–5 mm vastagra).
Mélyebb serpenyőben (Ø 25 cm) melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat, tegye hozzá a hagymát, és közepes lángon 5 percig pirítsa üvegesre. Egyenként helyezze bele a csipetnyi sóval meghintett batáta szeleteket, a serpenyő tartalmát töltse fel 250 ml vízzel, és fedő nélkül főzze 10–12 percig. Főzés közben keverje meg a batátát, hogy a felül lévő darabok is megpuhuljanak. A főzés végére a víz kb. elpárolog és a batáta megpuhul, a főtt burgonyánál azonban valamivel keményebb marad.
Amíg fő a batáta, mossa meg a spenótleveleket, és vágja nagyobb szeletekre.
Egy nagyobb tálba törje fel a 7 tojást és verje fel az áttört fokhagymával és egy csipet sóval és borssal együtt.
Amikor a batáta a serpenyőben kellőképpen megpuhult, tegye hozzá a felszeletelt spenótot, keverje meg, és öntse rá a felvert tojást.
A serpenyőt fedje le, húzza le a tűzről, majd a legkisebb lángon süsse 10 percig, amíg a tojás teljesen átsül.
Óvatosan vegye ki a serpenyőből a pitét, vágja 8 részre és melegen tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Az étel kiváló volt, kicsit kedvünkre alakítottuk, édesburgonyát felkockáztunk és sajttal megszórva frittatát csináltunk belőle. Isteni finom.
Automatikus fordítás
Első ránézésre furcsa recept, de nagyon jó!
Automatikus fordítás
híres, féltem, hogy lisztes lesz a tészta, de nem baj. parmezánt is szórtunk bele
Automatikus fordítás