KeresésKeresésoznámeníBejelentésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Hámozza meg a hagymát, vágja félbe, és ujjaival válassza szét a rétegeket. A batátát hámozza meg, és vágja vékony szeletekre (kb. 4–5 mm vastagra).

2

Mélyebb serpenyőben (Ø 25 cm) melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat, tegye hozzá a hagymát, és közepes lángon 5 percig pirítsa üvegesre. Egyenként helyezze bele a csipetnyi sóval meghintett batáta szeleteket, a serpenyő tartalmát töltse fel 250 ml vízzel, és fedő nélkül főzze 10–12 percig. Főzés közben keverje meg a batátát, hogy a felül lévő darabok is megpuhuljanak. A főzés végére a víz kb. elpárolog és a batáta megpuhul, a főtt burgonyánál azonban valamivel keményebb marad.

3

Amíg fő a batáta, mossa meg a spenótleveleket, és vágja nagyobb szeletekre.

4

Egy nagyobb tálba törje fel a 7 tojást és verje fel az áttört fokhagymával és egy csipet sóval és borssal együtt.

5

Amikor a batáta a serpenyőben kellőképpen megpuhult, tegye hozzá a felszeletelt spenótot, keverje meg, és öntse rá a felvert tojást.

6

A serpenyőt fedje le, húzza le a tűzről, majd a legkisebb lángon süsse 10 percig, amíg a tojás teljesen átsül.

7

Óvatosan vegye ki a serpenyőből a pitét, vágja 8 részre és melegen tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

Genovastone
13. június 2023

híres, féltem, hogy lisztes lesz a tészta, de nem baj. parmezánt is szórtunk bele

Automatikus fordítás

Lucie Sikorová
22. április 2023

Kiváló recept, de lehet, hogy sózzuk még egy kicsit, mert a burgonya édes. A tojással való letakarás után érdemes előmelegített sütőbe tenni, gyönyörűen sül, a tortilla megtartja a formáját.

Automatikus fordítás

Értékelések_1207039
Inka Baráková
27. február 2023

Nagy

Automatikus fordítás

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit