
Teljes készlet Jókat eszünk

Hámozza meg a hagymát, vágja félbe, és ujjaival válassza szét a rétegeket. A batátát hámozza meg, és vágja vékony szeletekre (kb. 4–5 mm vastagra).
Mélyebb serpenyőben (Ø 25 cm) melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat, tegye hozzá a hagymát, és közepes lángon 5 percig pirítsa üvegesre. Egyenként helyezze bele a csipetnyi sóval meghintett batáta szeleteket, a serpenyő tartalmát töltse fel 250 ml vízzel, és fedő nélkül főzze 10–12 percig. Főzés közben keverje meg a batátát, hogy a felül lévő darabok is megpuhuljanak. A főzés végére a víz kb. elpárolog és a batáta megpuhul, a főtt burgonyánál azonban valamivel keményebb marad.
Amíg fő a batáta, mossa meg a spenótleveleket, és vágja nagyobb szeletekre.
Egy nagyobb tálba törje fel a 7 tojást és verje fel az áttört fokhagymával és egy csipet sóval és borssal együtt.
Amikor a batáta a serpenyőben kellőképpen megpuhult, tegye hozzá a felszeletelt spenótot, keverje meg, és öntse rá a felvert tojást.
A serpenyőt fedje le, húzza le a tűzről, majd a legkisebb lángon süsse 10 percig, amíg a tojás teljesen átsül.
Óvatosan vegye ki a serpenyőből a pitét, vágja 8 részre és melegen tálalja.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Kiváló recept, de lehet, hogy sózzuk még egy kicsit, mert a burgonya édes. A tojással való letakarás után érdemes előmelegített sütőbe tenni, gyönyörűen sül, a tortilla megtartja a formáját.
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Nagy
Automatikus fordítás cseh nyelvről
Isteni finom
Automatikus fordítás lengyel nyelvről