KeresésKeresésoznámeníÉrtesítésekSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Rólunk Lépjen kapcsolatba velünk

Tápértékadatok 1 adagra / darabra

  • 174 kcal
  • 8 g fehérje
  • 9 g zsír
  • 16 g szénhidrát

Sosem volt a szépségnek jobb íze! Fogadjunk a kollagénre

  • Fiatal bőr
  • Gyönyörű haj
  • Erős körmök
További információ

Összetevők

8 adag

Pecsétviaszgomba - revitalizál, relaxál, egyensúlyt ad

  • Elég a fáradtságból
  • Egészséges máj
  • Hagyományos kínai gyógyászat
További információ
banner image

Elkészítés

1

Hámozza meg a hagymát, vágja félbe, és ujjaival válassza szét a rétegeket. A batátát hámozza meg, és vágja vékony szeletekre (kb. 4–5 mm vastagra).

2

Mélyebb serpenyőben (Ø 25 cm) melegítsen meg 3 evőkanál olivaolajat, tegye hozzá a hagymát, és közepes lángon 5 percig pirítsa üvegesre. Egyenként helyezze bele a csipetnyi sóval meghintett batáta szeleteket, a serpenyő tartalmát töltse fel 250 ml vízzel, és fedő nélkül főzze 10–12 percig. Főzés közben keverje meg a batátát, hogy a felül lévő darabok is megpuhuljanak. A főzés végére a víz kb. elpárolog és a batáta megpuhul, a főtt burgonyánál azonban valamivel keményebb marad.

3

Amíg fő a batáta, mossa meg a spenótleveleket, és vágja nagyobb szeletekre.

4

Egy nagyobb tálba törje fel a 7 tojást és verje fel az áttört fokhagymával és egy csipet sóval és borssal együtt.

5

Amikor a batáta a serpenyőben kellőképpen megpuhult, tegye hozzá a felszeletelt spenótot, keverje meg, és öntse rá a felvert tojást.

6

A serpenyőt fedje le, húzza le a tűzről, majd a legkisebb lángon süsse 10 percig, amíg a tojás teljesen átsül.

7

Óvatosan vegye ki a serpenyőből a pitét, vágja 8 részre és melegen tálalja.

Recept szerzője
A Jókat eszünk csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

vera1c
01. február 2024

Az étel kiváló volt, kicsit kedvünkre alakítottuk, édesburgonyát felkockáztunk és sajttal megszórva frittatát csináltunk belőle. Isteni finom.

Automatikus fordítás

Janikasify
31. január 2024

Első ránézésre furcsa recept, de nagyon jó!

Automatikus fordítás

Genovastone
13. június 2023

híres, féltem, hogy lisztes lesz a tészta, de nem baj. parmezánt is szórtunk bele

Automatikus fordítás

banner image
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára

Feliratkozás a receptekre

Ne maradjon le a legújabb receptekről! Hetente kétszer elküldjük Önnek a recepteket e-mailben. Ha pedig nem tetszenek, bármikor leiratkozhat.

Hozzon létre egy receptkönyvet

  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit