Bazsalikomos répás lepény
- 15 perc
- 32 perc
- Könnyű
- 16 darab
Unja már a cukkinis- vagy krumplislepény sütést, de családja odavan a lepényekért? Akkor próbálja ki bazsalikomos, currys, laktózmentes répás lepényünket. Minimális lisztet tartalmaz, a főszerepet a sárgarépa és a füstölt tofu játssza.
Tápértékadatok 1 adagra / darabra
- 71 kcal
- 4 g fehérje
- 4 g zsír
- 4 g szénhidrát
Összetevők
16 darab
Címkék
Elkészítés
1
Reszelje a tofut és a sárgarépát durvára és tegye egy tálba.
2
Tegye hozzá a tojást, tönkölylisztet, 1 kiskanál szárított bazsalikomot, 1 kiskanál curryt, sót és borsot. Az egészet alaposan keverje össze, hogy homogén tészta legyen belőle.
3
Készítsen elő nagyobb serpenyőt, és melegítse meg benne az olivaolajat. Kanállal vagy merőkanállal közvetlenül a serpenyőbe tegyen kisebb lepényeket (egyszerre kb. 4 lepény fér a serpenyőbe), és közepes lángon süsse 2–4 percig mindkét oldalát. A tészta kb. 16 lepényre elég.
4
A megsült lepényeket tányérra téve tálalja.
TIPP
A sárgarépás lepényt tálalhatja natúr joghurttal és tetszőleges salátával.
További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal
Nagyon jó 😍
Automatikus fordítás
A pogácsák luxus ízűek! Most tettem bele 20 g-mal kevesebb lisztet, és remekül sikerült, egy adagból 14 pogácsát készítettem. Nemcsak főtt burgonyával ebédre, hanem uzsonnára vagy vacsorára is kiválóak friss zöldségekkel. Múltkor biztosan nem csináltam!
Automatikus fordítás
Remek, finom
Automatikus fordítás